Nurofen Junior 100 mg meke kapsule za žvakanje s okusom naranče

Sadržaj pakiranja: 12 EA

Opis proizvoda

Djelatna tvar (odgovorna za djelovanje lijeka) u lijeku Nurofen Junior 100 mg meke kapsule za žvakanje s okusom naranče je ibuprofen koji je nesteroidni protuupalni (NSAID) lijek protiv bolova. Ovaj lijek indiciran je za primjenu u djece tjelesne težine od 20 kg (u dobi od 7 godina) do 40 kg (u dobi od 12 godina), za snižavanje vrućice, ublažavanje simptoma prehlade i gripe te blagih do umjereno jakih bolova, kao što su grlobolja, zubobolja, uhobolja, glavobolja, blaži bolovi te uganuća/iščašenja.
Kod djece, ibuprofen se dozira ovisno o tjelesnoj težini, u pravilu se daje 5 do 10 mg/kg tjelesne težine u pojedinačnoj dozi, do najviše 20-30 mg/kg tjelesne težine kao ukupna dnevna doza.

Uvijek pročitajte informacije na pakiranju lijeka. Lijek koristite samo u skladu s navedenim u Uputi o lijeku. Nepravilna uporaba može biti štetna. Ako je kod djece ovaj lijek potrebno primjenjivati duže od 3 dana, ili se simptomi pogoršaju, potrebno je zatražiti savjet liječnika. Informacije na ovim internetskim stranicama nisu namijenjene u svrhu postavljanja dijagnoze ili propisivanja terapije. Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.