Breadcrumbs

Odrasli

Spremite se na borbu protiv prehlade i gripe

Spremite se na borbu protiv prehlade i gripe

Kada započne sezona prehlade i gripe, grlobolje, nosevi koji cure, sinusne glavobolje te bolovi uslijed gripe doprinose da se osjećate jadno. Nažalost, većina nas će se prije ili kasnije suočiti s prehladom. To je jedno od najčešćih oboljenja na svijetu: odrasle osobe budu prehlađene 2-5 puta godišnje, a djeca čak do 10 puta godišnje*. *Eccles R. Lancet Infect Dis. 2005;5:718–725.
Informacije o bolovima u donjem dijelu leđa

Informacije o bolovima u donjem dijelu leđa

Patite li od bolova u donjem dijelu leđa? Ako Vam Vaša bolna leđa ne dozvoljavaju da uživate u životu i da radite svoj posao, moramo Vam reći da niste jedini. Bol u donjem dijelu leđa problem je koji pogađa velik broj Hrvatica i Hrvata u nekom trenutku u životu. Simptomi mogu varirati od tupe do oštre boli ili grčeva u mišićima donjeg dijela leđa ili u srednjem ili gornjem dijelu leđa.
Najčešći uzroci boli

Najčešći uzroci boli

Bilo da imate 18 ili 80 godina, iskusili ste povrede i bol. Za neke vrste boli ishodište je jasno, npr. u slučaju bolnih leđa ili menstruacije. No ponekad osjećamo bol kojoj je teško odrediti izvor. Spoznaja o tome što uzrokuje česte bolove može Vam pomoći da se s njima uhvatite u koštac.
Zašto Vaši zglobovi mogu biti bolni

Zašto Vaši zglobovi mogu biti bolni

Bol u zglobovima prisutna je kod svih ljudi, posebno u starijoj dobi. U tijelu imamo stotine zglobova čija je zadaća naše lakše kretanje. No, ako su Vaši zglobovi nastradali uslijed bolesti ili nesreće, to može uzrokovati bol koja Vam onemogućuje normalno kretanje.