O nama

NUROFEN: CILJANO UBLAŽAVANJE BOLOVA.

Dobro je znati da bez obzira kakvu bol iskusite Vi ili Vaša djeca, Nurofen je tu za ciljano ublažavanje bolova.

Od glavobolja do bolova u leđima, simptoma prehlade, zubobolje ili vrućice, ovdje ćete pronaći informacije o tome koji je Nurofen proizvod najbolji za vas.

Nurofen.hr sadrži raznovrsne članke koji će Vam pomoći u boljem razumijevanju boli, kako pojedini Nurofen proizvod djeluje, te kako te proizvode koristiti za njihovu najbolju učinkovitost.

Uspjeh branda Nurofen rezultat je preko 30 godina istraživanja i razvoja. Mi smo stručnjaci za bol i ovdje smo kako bismo Vam pomogli.

 

PRIČA O NUROFENU

PRONALAZAK NEČEG NOVOG I BOLJEG

Naša priča počinje pronalaskom ibuprofena, djelatne tvari u Nurofenu.

Sve je počelo u 1960-ima, kada su se tri znanstvenika, koje je vodio dr. Adams iz tvrtke Boots Pharmaceuticals iz Londona, odvažila razviti lijek protiv bolova koji bi se tolerirao bolje od acetilsalicilatne kiseline – najprodavanijeg lijeka protiv bolova u to doba.

Ono što su izumili bilo je mnogo bolje. Ibuprofen je uspijevao smanjiti bol i upalu kod cijelog niza stanja baš kao i acetilsalicilatna kiselina, ali uz manje nuspojava. To je liječnicima u čitavom svijetu dalo mogućnost izbora, što je itekako korisno. 

 

IBUPROFEN: NUROFEN POD DRUGIM NAZIVOM

  1. godine, ibuprofen je po prvi put bio dostupan javnosti, ali samo na liječnički recept. Tek 1983. godine je kao Nurofen postao dostupan svima bez recepta i požnjeo pohvale kao uspješan lijek protiv bolova.

VIŠE VREMENA ZA IGRANJE.  MANJE BOLI

  1. godine Nurofen je prvi razvio lijek za ublažavanje boli na bazi ibuprofena za bebe i djecu. Na tržište je lansiran kao Nurofen for Children (Nurofen za djecu) i brzo je ublažavao bol i vrućicu, čak i kod beba u dobi od tri mjeseca. Danas mnoge majke u Hrvatskoj vjeruju Nurofenu za djecu kao lijeku koji će se boriti protiv boli i vrućice njihove djece.

 

PRIČA SE NASTAVLJA

Kao i u slučaju razvoja ibuprofena, Nurofen i dalje nastoji pronaći nove načine učinkovitog ublažavanja boli za žitelje Hrvatske. To se najbolje vidi u rastućem broju Nurofen proizvoda za ciljana stanja, primjerice Nurofen Cold and Flu filmom obložene tablete (Nurofen protiv prehlade i gripe), te razvoj formulacija ibuprofena koje se apsorbiraju brže u odnosu na standardni Nurofen, primjerice Nurofen Rapid meke kapsule.

 Želimo pomoći stanovnicima Hrvatske u njihovoj borbi protiv boli kako bi oni mogli živjeti svoje živote bez ograničenja.

Uvijek pročitajte informacije na pakiranju lijeka. Lijek koristite samo u skladu s Uputom o lijeku. Nepravilna  uporaba može biti štetna. Ako se simptomi nastave, obratite se svom liječniku ili ljekarniku. Za informacije o doziranju Nurofen lijekova kod pojedinih dobnih skupina pročitajte Uputu o lijeku za svaki lijek. Informacije na ovim internetskim stranicama nisu namijenjene u svrhu postavljanja dijagnoze  ili propisivanja terapije. Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

 

Zalažemo se za zaštitu Vaših osobnih podataka. Kliknite ovdje za pregled naših pravila o zaštiti privatnosti.

 

Reckitt Benckiser d.o.o.
Ulica grada Vukovara 269d
10 000 Zagreb
Hrvatska

Telefon: 00385 1 60 62 555