Preskoči na sadržaj

POLITIKA PRIVATNOSTI

Ažurirano 06.08.2021

 

[06.08.2021]

 

RECKITT BENCKISER –GLOBALNA OBAVIJEST O PRIVATNOSTI

 

Dobrodošli u globalnu obavijest o privatnosti (“Obavijest o privatnosti”) grupe Reckitt Benckiser.

 

Predani smo zaštiti vaših osobnih podataka. Ova se Obavijest o privatnosti odnosi na sve naše globalne zaštitne znakove i objašnjava kako prikupljamo, koristimo, objavljujemo i štitimo vaše osobne podatke, te kako se pridržavamo svih prava koja imate prema zakonima vaše zemlje.  

 

U ovoj Obavijesti o privatnosti riječi ‘mi’, ‘nas’ i ‘naše’ odnose se na sve tvrtke grupe Reckitt Benckiser. Budući da se ova obavijest o privatnosti primjenjuje globalno, mogu se razlikovati metode prikupljanja, korištenja i objavljivanja osobnih podataka od zemlje do zemlje. U takvom slučaju neodložno informiramo o pojedinačnim aktivnostima obrade podataka. 

 

Vašim osobnim podacima upravlja Reckitt Benckiser Group plc (centrala: 103-105 Bath Road, Slough, Berkshire, SL1 3UH, UK) ili lokalna tvrtka Reckitt Benckiser u vašoj zemlji. Što se tiče ove internet stranice, tvrtka koja prikuplja, obrađuje i razmjenjuje vaše podatke je: Reckitt Benckiser (Rumunjska) SRL, centrala: 48, Iancu de Hunedoara Blvd., Crystal Tower Building, 11th floor, 1st District, Bukurešt, Rumunjska.

 

Ako su vam potrebne dodatne informacije o nama, našim tvrtkama, našim robnim markama i našoj prisutnosti u vašem pravnom sustavu, posjetite našu internet stranicu: www.reckitt.com .

 

Definicije pojmova

 

"Osobni podaci" (u pojedinim zemljama: “osobni podaci” ili “podaci koji mogu identificirati osobu”): bilo koji podatak koji se može odnositi na identificiranu osobu ili je može identificirati. Ovo je šire tumačenje osobnih ili privatnih podataka i uključuje podatke kao što su vaše ime, datum rođenja i e-mail adresa (kako je detaljnije navedeno u ovoj Obavijesti o privatnosti).

 

"Osjetljivi osobni podaci" (u pojedinim zemljama: “osjetljivi osobni podaci” ili “posebne kategorije podataka"): podrazumijevaju bilo koje podatke koji se odnose na etničku ili rasnu pripadnost osobe, vjerska ili filozofska stajališta, članstvo u sindikatu, genetske ili biometrijske podatke obrađene za jedinstvenu identifikaciju osobe, kao i na zdravstveno stanje, seksualni život ili seksualnu orijentaciju osobe. Pored ovoga ovdje spadaju i podaci koji se odnose na kaznene osude i osuđujuće presude, kao i bilo koji drugi podaci klasificirani kao osjetljivi prema relevantnom zakonu o zaštiti podataka.

 

Brza referenca

 

Svrha naše Obavijesti o privatnosti

Poštena i zakonita obrada

Kako prikupljamo vaše osobne podatke

U koje svrhe možemo koristiti vaše osobne podatke

S kim možemo dijeliti vaše osobne podatke

Kako štitimo vaše osobne podatke

Vaš izbor u vezi s izravnim marketingom

Vaša prava

Prigovori

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke

Djeca

Transfer u druge zemlje

Kako nas kontaktirati

Izmjene ove Obavijesti o privatnosti

 

Svrha naše Obavijesti o privatnosti

 

Naša se Obavijest o privatnosti odnosi na sve osobne podatke koje prikupljamo, koristimo, razmjenjujemo i obrađujemo tijekom naših online i offline poslovnih aktivnosti koje prikazuju, povezuju ili upućuju na ovu Obavijest o privatnosti, uključujući:

 

· naše internet stranice;

· naše službene stranice na društvenim mrežama;

· naši e-mailovi;

· naše aplikacije;

· naše online i offline kampanje; nadalje

· razgovori ili prepiska s vašim predstavnicima.

 

U ovom dokumentu svoje online aktivnosti nazivamo "internet stranice", a offline aktivnosti nazivamo "Usluge".

 

Napominjemo da naše Internet stranice sadrže pozivanja na takve stranice vanjskih partnera, na njihove aplikacije, odnosno sadrže hiper-linkove, koji su izvan naše kontrole i nisu obuhvaćeni ovom Obaviješću o privatnosti. Za sadržaj i aktivnosti internet stranica i aplikacija spomenutih vanjskih partnera ne prihvaćamo nikakvu odgovornost niti financijsku odgovornost. Budući da vaše osobne podatke mogu prikupljati i ti vanjski partneri, preporučujemo da pregledate i politike privatnosti tih trećih strana kako biste saznali više o tome kako se vaši osobni podaci mogu koristiti.  

 

Naše internet stranice koriste kolačiće. Ukoliko želite više informacija o ovoj temi pregledajte i naša Pravila o kolačićima.

 

Nadalje, prilikom korištenja naših Internet stranica ili Usluga, uvijek pročitajte Uvjete korištenja.

 

Poštena i zakonita obrada

 

U određenim slučajevima navedenim u lokalnom zakonu, možemo zatražiti vaš pristanak ili “izričiti” pristanak na obradu vaših osobnih podataka u određenu svrhu.

 

Vaše osobne podatke prikupljamo, koristimo, objavljujemo ili obrađujemo samo u skladu sa zakonom.

 

Ako nam ne želite pružiti svoje osobne podatke, možda vam nećemo moći pružiti proizvode ili usluge koje ste zatražili.  

 

Kako prikupljamo vaše osobne podatke

 

Osobni podaci dobiveni izravno od vas

 

Kao prvo: vaše osobne podatke možemo dobiti izravno od vas, npr. kada se pretplatite na naše biltene, registrirate se na našim internet stranicama, kupite proizvod od nas, ispunite anketu, komentirate ili postavljate pitanja na našim društvenim stranicama, pretplatite se na izravni marketing, itd.

Ovako prikupljeni osobni podaci odnose se na:

 

·    ime;

·    adresu;

·    e-mail adresu;

·    korisničko ime;

·    telefonski broj (i snimanje kad nazovete našu liniju za komunikaciju s klijentima);

·    podaci o kreditnoj kartici i drugi podaci o plaćanju;

·    starosna dob;

·    datum rođenja;

·    spol;

·    informacije o kupnji i uporabi proizvoda;

·    informacije o uvjetima stanovanja;

·    informacije, povratne informacije ili sadržaj koji pružate u vezi s vašim marketinškim preferencijama;

·    korisnički generirani sadržaj, postovi i drugi sadržaj koji predajete našim internet stranicama;

·    Informacije o vašoj obitelji i drugim stvarima koje nam pružate u određenim okolnostima. U takvim slučajevima pretpostavljamo da imate ovlast otkriti sve osobne podatke koje nam pružate, a odnose se na druge osobe;

·    osjetljivi osobni podaci, kao što su podaci o vašem izgledu, zdravlju (uključujući podatke o uporabi proizvoda i povijesti bolesti), spolnom životu (i ponašanju), biometrijski podaci prikupljeni od dobrovoljaca u istraživanjima potrošača (npr. prepoznavanje izraza lica, otkucaji srca, stanje kože);

·  demografski podaci, ili

·   ostali osobni podaci koje nam dobrovoljno i izravno dostavljate.

 

Automatski prikupljeni osobni podaci

 

Kao drugo: određene osobne podatke možemo automatski prikupljati kada posjetite ili koristite naše internet stranice (ili stranice naših vanjskih pružatelja usluga koji djeluju u naše ime), poput podataka prikupljenih kolačićima i drugim tehnologijama (poput alata za web analitiku i etiketiranje piksela) na našim internet stranicama. Također pogledajte Pravila o kolačićima ,za više informacija o tome kako koristimo kolačiće i druge alate za automatsko prikupljanje podataka.

 

Ovako prikupljeni osobni podaci odnose se na sljedeće:

 

·    informacije o vrsti vašeg uređaja (mobitela) ili preglednika;

·    informacije o tome kako koristite naše internet stranice, kao što su informacije o mjestima koja posjećujete, baneri i hiperveze na koje kliknete, itd.;

·    jeste li otvorili e-mail koji smo vam poslali;

·    internet stranice koje ste posjetili prije nego što ste došli do jedne od naših internet stranica;

·    vaša IP adresa;

·   hiperveze na koje ste kliknuli;

·    vaše korisničko ime, slika profila, spol, mreže i druge informacije koje ste odlučili podijeliti s nama kada koristite internet stranice naših vanjskih partnera (na primjer, kada koristite “Sviđa mi se” na Facebooku ili +1 na Google+);

·    vaša MAC-adresa;

·    podaci koje pružate na našim internet stranicama kada koristite alate za društvene mreže ili po vlastitom izboru kada koristite prijave za društvene mreže za pristup određenim internet stranicama ili aplikacijama za RB proizvode; nadalje

·    Podaci koje nam dajete o vašem boravištu. Ako to zahtjeva lokalni zakon, takve će se informacije koristiti samo u slučaju da ste za to dali svoj pristanak.

 

Osobni podaci dobiveni iz drugih izvora:

 

Na kraju, ali ne manje važno, osobne podatke o vama možemo prikupljati i iz drugih izvora. Ovi drugi izvori uključuju:

 

·   naši pouzdani poslovni partneri;

·   stranice društvenih mreža;

·   organizacije za istraživanje potrošača;

·   referentne agencije za zajmove;

·   posrednici koji omogućuju prijenos podataka; kao i

·   ostali članovi naše grupe.

 

Ovako prikupljeni osobni podaci odnose se na: krug vašeg interesiranja, npr. hobije, kućne ljubimce, podatke istraživanja tržišta i potrošača, ponašanje u kupnji, javno promatrane podatke ili aktivnosti, kao npr. na blogove, videozapise, web postove, sadržaj koji generiraju korisnici. 

 

U koje svrhe možemo koristiti vaše osobne podatke

 

Vaše osobne podatke možemo koristiti u komercijalne svrhe, kao što su:

 

·   za obradu i upravljanje vašim kupnjama, npr. komunikacija povezana s vašom kupnjom, obradom vaših plaćanja, isporukom proizvoda i usluga koje ste kupili i pružanjem potrebnih usluga podrške potrošačima;

·   omogućiti vam sudjelovanje u promocijama, natjecanjima, ispitivanjima javnog mnijenja i drugim anketama;

·   omogućiti vam razmjenu informacija i razmišljanja na internet stranicama društvenih mreža, forumima, blogovima i drugim komunikacijskim kanalima, uključiti se u društvenu komunikaciju ili poslati poruku svojim prijateljima putem naših internet stranica ili stranica naših pouzdanih poslovnih partnera;

·   da bismo bolje razumjeli vaše potrebe kako bismo vam pružili relevantnije informacije, analiziramo i procjenjujemo aktivnosti naše tvrtke, testiramo, razvijamo i procjenjujemo nove proizvode, poboljšavamo naše postojeće proizvode i usluge, vršimo istraživanje tržišta i reviziju, istražujemo trendove korisnika, ispitujemo učinkovitost naših marketinških kampanja i razinu zadovoljstva naših kupaca;

·  da vas informiramo o našim proizvodima i uslugama i da vam pošaljemo promotivne materijale (kao što su najave proizvoda, nove promocije, program štednje, zajedničke promocije i drugi program) u vezi s našim robnim markama i proizvodima naših pažljivo odabranih poslovnih partnera, pod uvjetom da smo dobili vaš pristanak za takve marketinške aktivnosti, ukoliko to zahtijeva lokalni zakon;

·   za upravljanje našim internet stranicama i prilagođavanje njihovog sadržaja aktivnostima koje ste prethodno obavljali na njima, a u cilju da imate personalizirano iskustvo kada posjetite naše internet stranice;

·   da odgovorimo na vaše zahtjeve ili pitanja;

·   za rješavanje incidenata s proizvodima na koje ste nam skrenuli pozornost;

·   za upravljanje knjigama i evidencijama; kao i

·   za usklađivanje sa zakonskim i regulatornim zahtjevima.

 

Zakoni vaše zemlje mogu zahtijevati da u ovoj Obavijesti o privatnosti navedemo pravnu osnovu na kojoj obrađujemo vaše osobne podatke. U takvim slučajevima korištenje vaših osobnih podataka je zakonom dopušteno iz sljedećih razloga:

 

·   potrebno je za naš legitimni interes za učinkovitu dostavu informacija, usluga i proizvoda vama, te za učinkovito i zakonito vođenje našeg poslovanja (u oba slučaja, pod uvjetom da ti interesi ne utječu na vaša prava);

·   potrebno je kako bismo s vama sklopili ugovor o proizvodima koje ste kupili ili da bismo ispunili svoje obveze prema tom ugovoru;

·   potrebno je za poštivanje bilo koje zakonske ili regulatorne obveze koja se odnosi na nas; nadalje

·   potrebno je u određenim ograničenim okolnostima i tamo gdje to zahtijeva lokalni zakon, kada pristajete na obradu vaših osobnih podataka, na primjer kada pored marketinških aktivnosti i obrade podataka date izričiti pristanak na korištenje osjetljivih osobnih podataka, poput zdravstvenih podataka.

 

Ako imate nedoumica oko obrade vaših osobnih podataka u cilju provođenja naših legitimnih interesa (kao što je navedeno u članku br. 4), imate pravo na prigovor temeljem ovoga. Možemo stvoriti anonimnu evidenciju vaših osobnih podataka koja ne sadrži podatke putem kojih vas se može identificirati (poput vašeg imena). Ove anonimne podatke koristimo za analizu naših proizvoda i usluga. Zadržavamo pravo koristiti takve anonimne podatke u bilo koju svrhu i otkriti ih trećim stranama, uključujući naše istraživačke partnere, prema vlastitom nahođenju. 

 

S kim možemo dijeliti vaše osobne podatke

 

Razmjena podataka unutar grupe

 

Vaše osobne podatke možemo razmijeniti između različitih tvrtki i proizvoda s robnom markom unutar naše grupe u svrhe navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti. Kao što je gore spomenuto, ova se Obavijest o privatnosti odnosi na svu uporabu vaših osobnih podataka od strane ovih tvrtki i proizvoda s robnom markom.

 

Vanjski pružatelji usluga

 

Vaše osobne podatke možemo razmijeniti s pouzdanim vanjskim pružateljima usluga koji djeluju u naše ime, kao što su marketinške agencije, tvrtke za istraživanje tržišta, partneri u e-trgovini, pružatelji usluga softvera, tvrtke za skladištenje podataka i druge IT usluge, trgovci koji prodaju RB proizvode, pozivni centri, tvrtke za obradu podataka o plaćanju, itd. Ovi vanjski pružatelji usluga mogu koristiti vaše osobne podatke samo u svrhu obavljanja usluge koju ste zatražili od nas ili u skladu s našim uputama.

 

Ostali pouzdani vanjski partneri

 

Također možemo razmjenjivati vaše osobne podatke s pouzdanim trećim stranama, poput naših poslovnih partnera, oglašivača (ako je to dozvoljeno) i izmjenjivača podataka, kako bismo vam pružili personalizirani sadržaj, uključujući relevantnije oglase za proizvode i usluge koji bi mogli biti zanimljivi za vas.  Zato, kako bi vam pružili personalizirani sadržaj i oglase kada posjetite njihove internet stranice, ove treće strane mogu postaviti na vaš uređaj vlastite kolačiće i druge tehnologije za praćenje kojima mogu i pristupiti. 

 

Naše internet stranice i/ili aplikacije također vam mogu omogućiti prijavu preko društvenih mreža ili preko treće strane. Primjer prijave preko treće strane je “povezivanje s Facebookom”. Prijavom na neku od naših internet stranica preko društvenih mreža ili preko treće strane omogućit će nam prikupljanje podataka kojima ste odobrili pristup od strane tih društvenih mreža ili treće strane. Funkcija prijavljivanja također može prosljeđivati informacije poput korisničkog imena i lozinke društvenoj mreži ili trećoj strani. Društvena mreža ili treća strana također mogu automatski prikupljati podatke poput vaše IP adrese, podataka o vašem pregledniku i uređaju, te adrese onih stranica na koje ste dospjeli preko naših internet stranica. Funkcija prijave također može smjestiti i dohvatiti kolačiće od spomenute treće strane, što može uključivati jedinstveni identifikator koji vam je dodijelila društvena mreža ili navedena treća strana. Vaša funkcionalnost i uporaba veze uređuju se pravilima o privatnosti i uvjetima stranke koja pruža funkcionalnost veze, a ne ovom Obaviješću o privatnosti.

 

Akvizicije

 

Ako našu tvrtku, posao ili imovinu stekne (djelomično) druga tvrtka, ta tvrtka može dobiti sve ili dio osobnih podataka koje smo prikupili, ali ona istodobno preuzima i sva prava i obveze povezane s osobnim podacima opisanim u ovoj Obavijesti o privatnosti. U malo vjerojatnom slučaju insolventnosti, bankrota ili likvidacije, bilo koja baza podataka ili drugi medij koji sadrži vaše osobne podatke može se također prenijeti kao komercijalna imovina pod uvjetima utvrđenim zakonom.                                                                                                                

 

Potrebne objave

 

Vaše osobne podatke možemo otkriti ukoliko smatramo da je takvo otkrivanje potrebno ili prikladno, uzimajući u obzir obveze utvrđene relevantnim zakonima:

·  u vezi bilo koje pravne istrage;

·  u cilju pridržavanja važećeg zakona ili kao odgovor na sudske odluke, sudske pozive ili naloge za uhićenje koji su nam dostavljeni;

·  da zaštitimo ili obranimo svoja prava; ili

·  da bi se pomoglo istražiti ili spriječiti kršenje ili potencijalno kršenje zakona, ove Obavijesti o privatnosti ili bilo kojih primjenjivih uvjeta korištenja.

 

Kako štitimo vaše osobne podatke

 

Cijenimo povjerenje koje nam ukazujete.

 

Uspostavili smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za zaštitu vaših osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništavanja, pronevjere, izmjene, publiciranja, neovlaštenog pristupa i bilo kojeg drugog ilegalnog oblika obrade.

 

Kada prikupljamo ili prenosimo osjetljive osobne podatke, koristimo razne dodatne sigurnosne tehnologije i postupke za zaštitu tih podataka. Osobni podaci koje nam dostavljate pohranjeni su u računarskim sustavima, kontroliranim pristupnim jedinicama i može im pristupiti ograničen broj osoba koje ih trebaju znati kako bi obavljale svoje svakodnevne aktivnosti i pružale usluge koje su vam potrebne. Kada obrađujemo povjerljive podatke (poput brojeva kreditnih kartica) putem interneta, štitimo ih šifriranjem.  

 

Vaš izbor u vezi s izravnim marketingom

 

Ako odlučite primati takve poruke e-poštom ili bilo kojim drugim elektroničkim kanalom (na koji se morate pretplatiti u skladu s lokalnim zakonima), možemo vam poslati besplatne biltene, ankete, ponude i druge promotivne materijale o našim proizvodima i uslugama za koje vjerujemo da mogu biti korisni za vas. Ako više ne želite primati takve objave, uvijek ćete imati mogućnost “otkazati pretplatu” slijedeći upute za odjavu u svim našim e-porukama izravnog marketinga ili izravno nas kontaktirajući (pogledajte niže naše kontakt podatke u odjeljku “Kako nas kontaktirati”). Ako to dopušta mjerodavni zakon, možemo vam poslati takve poruke u kojima će biti naznačeno moguće ažuriranje ove Obavijesti o privatnosti (čak i ako ste se odlučili odjaviti se od primanja poruka našeg izravnog marketinga).    

 

Vaša prava

 

Ovisno o tome gdje se nalazite, možda imate više prava u pogledu svojih osobnih podataka. Konkretno, možete imati pravo:

·   zatražiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama;

· zatražiti da ažuriramo ili ispravimo sve osobne podatke koje imamo o vama i za koje smatrate da su netočni ili nepotpuni;

·   zatražiti brisanje osobnih podataka koje posjedujemo o vama ili ograničiti način na koji koristimo vaše osobne podatke (“pravo na ukidanje pohrane osobnih podataka”);

·   povući svoj pristanak na obradu vaših osobnih podataka (u mjeri u kojoj je takva obrada predmet vašeg pristanka);

·   dati prigovor na obradu vaših osobnih podataka (uključujući obradu u svrhe izravnog marketinga); ili

·   zatražiti da se vaši osobni podaci prenesu vama ili drugom obrađivaču podataka (pravo na “prijenos podataka”).

·   Osim toga, pod određenim okolnostima vaši se osobni podaci mogu obrađivati automatiziranim postupkom donošenja odluka koji uključuje profiliranje. To može uključivati segmentiranje i prilagođavanje vaših podataka kako bismo našu komunikaciju i proizvode prilagodili vašim potrebama. Ovisno o tome gdje se nalazite, možete tražiti da ne podliježete automatiziranom postupku donošenja odluka koji uključuje profiliranje.

·   Ako vaše osobne podatke obrađujemo automatiziranim postupkom donošenja odluka, obavijestit ćemo vas o korištenoj logici i njenom predvidljivom značaju i posljedicama za vas. 

Ako želite iskoristiti ta prava ili saznati primjenjuju li se na vas, kliknite ovdje kako biste ispunili i poslali online obrazac za prijavu [klik će vas odvesti na sljedeću stranicu: https://privacyportal-eu.onetrust.com/webform/402f6106-e8f6-48e2-9a63-c8534c7b1778/67b81a6a-122c-47b1-92f0-78ed04823f05]  Možete nas kontaktirati i putem podataka u odjeljku “Kako nas kontaktirati”.

 

Prigovori

 

Ako ste nezadovoljni načinom na koji rukujemo vašim osobnim podacima ili imate pitanja o zaštiti podataka ili o bilo kojem zahtjevu koji ste nam podnijeli, imate pravo podnijeti žalbu lokalnom regulatornom tijelu za zaštitu podataka.

 

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke

 

Zadržat ćemo vaše osobne podatke onoliko dugo koliko je to opravdano potrebno za postizanje svrha navedenih u ovoj Obavijesti o privatnosti ili za poštivanje važećih zakonskih ili regulatornih zahtjeva.

 

Kada obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo ispunili vaš ugovor s nama, vaše osobne podatke zadržavamo do kraja vašeg ugovora i tijekom dodatnog razdoblja potrebnog prema važećem zakonu radi izvršavanja vaših prava i zahtjeva. Ako se osobni podaci obrađuju u različite svrhe, navedeni će se osobni podaci automatski izbrisati ili izravno spremiti u oblik koji se ne može pratiti, čim se postigne posljednji pojedinačni cilj.

 

Kada obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo bili u skladu sa zakonskim ili regulatornim zahtjevima, vaše osobne podatke zadržavamo tijekom razdoblja traženog važećim zakonom.

 

U drugim slučajevima, ovisno o vrsti, vaši će se osobni podaci obrađivati najviše 2 godine od zadnje interakcije s nama. 

 

Djeca

 

Većina naših internet stranica nije namijenjena djeci i tražimo da djeca mlađa od 16 godina ne daju osobne podatke putem naših internet stranica.  

 

Ako ste roditelj ili zakonski skrbnik djeteta mlađeg od 16 godina koje je registrirano na nekoj od naših internet stranica, ili vjerujete da nam je na bilo koji drugi način dalo svoje osobne podatke, kontaktirajte nas uz pomoć podataka u odjeljku “Kako nas kontaktirati” u cilju brisanja tih podataka. Podatke koje djeca dobrovoljno daju preko e-maila, oglasnih foruma ili chat-soba druge strane mogu koristiti za generiranje neželjene e-pošte. Roditelji i skrbnici se stoga potiču da svoju djecu informiraju o tome kako se internet koristi na siguran i odgovoran način.

 

Ovisno o tome gdje se nalazite i u mjeri u kojoj to dopušta lokalni zakon, možemo prikupljati podatke o vašoj djeci kako bismo vam pružili relevantne informacije o našim proizvodima i uslugama.

 

Transfer u druge zemlje

 

Vaši osobni podaci mogu se prenositi i obrađivati u drugim zemljama u kojima obrada osobnih podataka podliježe zakonima koji su manje strogi od zakona vaše zemlje (uključujući pravne sustave izvan Europskog gospodarskog prostora).

 

U takvim ćemo slučajevima, ako to zahtijeva lokalni zakon, osigurati da vaši osobni podaci budu na odgovarajući način zaštićeni. Ovisno o mjestu RB-tvrtke koja izvozi takve osobne podatke, takva primjerena zaštita može biti ugovor o prijenosu podataka s primateljem prema standardnim ugovornim klauzulama koje je odobrila Europska komisija. Ako to zahtijeva zakon, dodatni detalji takvih prijenosa i kopije takvih sporazuma bit će dostupni na zahtjev.  

 

Korištenjem naših internet stranica i usluga izričito pristajete na prijenos i obradu vaših osobnih podataka na ovaj način, podložno uvjetima utvrđenim i primjenjivim u skladu s lokalnim zakonom. 

 

Kako nas kontaktirati

 

Ako imate bilo kakve komentare, pitanja ili pritužbe na ovu Obavijest o privatnosti ili obradu vaših osobnih podataka, unaprijed vam se zahvaljujemo na povratnim informacijama, nadalje ukoliko želite ostvariti neko od svojih prava koji su navedeni u odjeljku “Vaša prava”, a njima raspolažete obzirom na mjesto stanovanja, možete nas kontaktirati na e-mail adresi PrivacyOffice@rb.com službeniku za zaštitu podataka grupe tvrtki.

 

Također nam možete pisati na sljedeću adresu:

Odgovornoj osobi za zaštitu podataka grupe tvrtki

RB Global Privacy Office

Turner House

103-105 Bath Road

Slough, SL1 3UH

Ujedinjeno Kraljevstvo

 

Izmjene ove Obavijesti o privatnosti

 

Ova je Obavijest o privatnosti posljednji put izmijenjena 06.08.2021. Ovaj dokument je obavijest i ne predstavlja ugovor između vas i nas.

 

Povremeno možemo mijenjati ili modificirati ovaj dokument. Kada se vrši izmjena ove Obavijesti o privatnosti, ažurira se i datum izmjene na vrhu. Ako su ove izmjene važne, poduzet ćemo korake da vas o tome obavijestimo.

 

Izmijenjena ili modificirana Obavijest o privatnosti primjenjivat će se od datuma izmjene. U svakom slučaju provjerite vidite li najnoviju verziju Obavijesti o privatnosti.