Je li Nurofen primjeren za sve uzraste?

U paleti Nurofen proizvoda postoje proizvodi za odrasle osobe, djecu te dojenčad od najmanje 3 mjeseca starosti. Ako trebate pomoć s odabirom ispravnog proizvoda, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom. Većina Nurofen proizvoda sadrži  ibuprofen, protuupalni lijek protiv bolova (NSAID) koji pruža ciljano ublažavanje boli u raznim slučajevima.

Ključne činjenice o Nurofenu:

  • Djeca u dobi od 3 mjeseca (koja teže najmanje 5 kg) do 12 godina mogu uzimati Nurofen 100 mg/5 ml oralnu suspenziju za djecu.
  • Djeca u dobi od 6 do 12 godina mogu uzimati Nurofen Forte za djecu 200 mg/5 ml oralnu suspenziju s okusom jagode.
  • Odrasle osobe mogu birati između raznih Nurofen tableta i kapsula.
  • Ako ste stariji od 65 godina, prije uzimanja ibuprofena savjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Uvijek pročitajte informacije na pakiranju lijeka. Lijek koristite samo u skladu s navedenim u Uputi o lijeku. Nepravilna uporaba može biti štetna. Ako se simptomi nastave, obratite se svom liječniku ili ljekarniku. Za informacije o doziranju Nurofen lijekova kod pojedinih dobnih skupina pročitajte Uputu o lijeku za svaki lijek. Informacije na ovim internetskim stranicama nisu namijenjene u svrhu postavljanja dijagnoze ili propisivanja terapije. Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Je li Nurofen pogodan za djecu?

Kao i svaki roditelj, ne želite da Vaše dijete pati od boli ili visoke temperature. Bilo da ste tek rodili ili Vaša beba već lijepo raste, prirodno je da se brinete o svom djetetu i da se pitate postupate li kako treba. 

Ako tražite prikladan lijek protiv bolova za svoje dijete, Nurofen 100 mg/5 ml oralna suspenzija za djecu je suspenzija ugodnog okusa, bez šećera, namijenjena ciljanom ublažavanju boli i vrućice kod djece. Svako pakiranje proizvoda Nurofen 100 mg/5 ml oralna suspenzija za djecu uključuje brizgalicu za doziranje kojom proizvod lakše možete davati djetetu.

Je li Nurofen primjeren za osobe starije od 65 godina?

Ako imate preko 65 godina ili se brinete za neku osobu stariju od 65 godina, prije uporabe Nurofena posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom. Prije nego odluči je li Nurofen prikladan za Vas (odnosno osobu za koju se brinete), liječnik ili ljekarnik će Vas pitati o drugim lijekovima koje koristite te za zdravstvene tegobe od kojih bolujete. 

Uz privolu liječnika možete koristiti Nurofen tablete i kapsule za ublažavanje mnogih čestih oblika boli, primjerice reumatske ili artritične boli.

Ponekad Nurofen nije pravo rješenje

U određenim razdobljima života ili u određenim zdravstvenim stanjima,  Nurofen proizvodi možda nisu pravo rješenje. Nurofen ne uzimajte u sljedećim slučajevima:

  • Ako imate čir na želucu ili druge želučane tegobe, ili probleme s jetrom ili srcem.
  • Ako ste alergični na ibuprofen, acetilsalicilatnu kiselinu ili druge protuupalne lijekove. Ako se pojavi alergijska reakcija, prestanite uzimati Nurofen i odmah posjetite svog liječnika.
  • Za vrijeme prvih 6 mjeseci trudnoće, osim ako Vam je liječnik drugačije savjetovao. Nikako ne koristite u zadnja 3 mjeseca trudnoće.