Nurofen: učinkovito olakšanje boli

Od glavobolja do boli u donjem dijelu leđa, boli povezane s prehladom ili gripom, zubobolje i vrućice, ovdje ćete pronaći informacije koje će vam pomoći razumjeti asortiman Nurofen lijekova i kako vam Nurofen može pomoći.

Uz korisne članke, nurofen.hr vam može pomoći razumjeti bol, saznati kako lijekovi Nurofen djeluju i kako ih koristiti.

Uspjeh Nurofena je rezultat više od 30 godina istraživanja i razvoja. Mi imamo iskustvo u ublažavanju boli i tu smo kako bismo vam pomogli.

Priča o Nurofenu.

Priča o pionirskom početku

Priča počinje otkrićem ibuprofena, djelatne tvari u lijekovima Nurofen.

Sve se događa 60-ih godina prošlog stoljeća kada su tri znanstvenika, predvođeni dr. Adamsom sa Boots Pharmaceuticals-a u Londonu, krenuli u razvoj proizvoda za ublažavanje boli koji će se lakše podnositi od do tad dostupnih lijekova.

Ono što su oni izumili bio je ibuprofen, lijek sposoban umanjiti bol i upalu u širokom rasponu uvjeta.

Ibuprofen – djelatna tvar u Nurofenu

Godine 1969. ibuprofen je prvi put bio dostupan javnosti, ali je bio dostupan samo na recept. Tek 1983. kada je ibuprofen stavljen na tržište kao lijek bez recepta nazvan Nurofen, stekao je javno priznanje kao učinkovito, svakodnevno sredstvo za ublažavanje bolova.

Priča se nastavlja

Nurofen nastavlja poticati pronalaske novih načina kako bi se ljudima diljem svijeta pružilo sredstvo za ublažavanje boli. To se odražava u sve većem asortimanu Nurofen proizvoda, od kojih su na hrvatskom tržištu dostupne Nurofen suspenzije za djecu, Nurofen meke tablete za žvakanje za djecu te Nurofen Rapid kapsule koje se apsorbiraju dvostruko brže od standardnog Nurofena (tableta).