Preskoči na sadržaj

Djeca

Razumijevanje vaše boli i načini kako da se nosite s njom

Izaberite
Vrućica kod djece
Činjenice za roditelje o vrućici u djece
Što je točno vrućica? Općenito, vrućica je prirodna reakcija tijela na infekciju. Zdravstveni stručnjaci obično definiraju vrućicu kao svaku tjelesnu temperaturu višu od 37 °C. Međutim, temperatura se može razlikovati od jednog do drugog dijela tijela i od termometra do termometra, ovisno o mjestu na kojemu mjerite djetetovu temperaturu i s kojom vrstom termometra, jer različiti modeli imaju različite stupnjeve preciznosti.
Korisne informacije
Dječje bolesti i što učiniti s njima
Uobičajene dječje bolesti: kako ih liječiti i što kada imate nedoumica. Čini se da su djeca stalno bolesna. Ako nema prehlade ili curenje nosa, to može biti bol u trbuhu, upala grla ili uha. 
Korisne informacije
Što NE davati djeci kad pate od prehlade ili gripe
Prehlada je blaga virusna infekcija nosa, grla, sinusa i gornjih dišnih putova. Prehlade se javljaju vrlo često i obično prolaze same od sebe u roku od tjedan ili dva.
Glavobolja kod djece
Biranje odgovarajućeg lijeka za ublažavanje boli vašeg djeteta
Nurofen za djecu sadrži ibuprofen kako bi brzo i učinkovito ublažio bol i snizio povišenu tjelesnu temperaturu u dojenčadi i djece.
Vrućica kod djece
Koja je normalna tjelesna temperatura vaše bebe?
Za bebe i malu djecu nije neobično da dobiju blagu vrućicu. Vrućica je često znak da se vaša beba bori s infekcijom. Ipak, prirodno je da kao roditelj budete zabrinuti. Zbog toga je važno znati razliku između "normalne" temperature i visoke temperature ili postojanja potrebe za liječničkim pregledom.
Bolovi zuba
Kako trebam njegovati bebine zubiće?
Upravo ste prošli kroz nicanje zubića (ili samo što niste) i sada vaša beba ima potpuno novi zub o kojemu se treba brinuti. Možda mislite da je vaša beba premlada za bilo kakvu njegu zubi, ali to nije točno!
Vrućica kod djece
Kako pomoći svom djetetu lakše izdržati noć s vrućicom
Izmjerili ste temperaturu svom djetetu i dali mu propisanu dozu Nurofena za djecu* kako biste pomogli smanjiti visoku temperaturu te sad sjedite uz njegov krevet razmišljajući što biste mogli poduzeti kako bi mu bilo ugodno tijekom cijele noći.
Vrućica kod djece
Suočavanje s prvom vrućicom vašeg djeteta
Iako su vrućice uobičajene u male djece, prvi put kada dijete ima vrućicu može biti zabrinjavajuće za roditelje. Za omogućavanje simptomatskog olakšanja, potrebno je biti svjestan znakova vrućice i znati što možete učiniti kako biste pomogli.
Korisne informacije
Najčešće bolesti djece povezane s hladnom sezonom
„Boli me glava, grlo, ne mogu disati." To su prvi znakovi koje nam dijete šalje kad se ne osjeća dobro, a majke češće čuju ove riječi u hladnoj sezoni.
Glavobolja kod djece
Glavobolja kod tinejdžera
Glavobolje se mogu podijeliti u dvije skupine: sekundarne i primarne. Sekundarne glavobolje su izazvane nekim drugim uzrokom - jakom prehladom ili sinusitisom, udarcem u glavu ili nuspojavom lijeka. Sekundarne glavobolje najčešće su glavobolje u djece.
Vrućica kod djece
Bol kod djece: što je to, uzroci, vrste, kada trebate otići liječniku
Kao i svaki roditelj, ni vi ne želite vidjeti da vaše dijete pati. Ali nažalost, bol je dio života. U jednom će trenutku vaše dijete osjetiti bol uzrokovanu nezgodom, bolešću ili kao dio procesa rasta. Ali kako dijete osjeća bol? Koja je njegova svrha? Tu smo da vam pomognemo da bolje razumijete djetetovu bol.