Preskoči na sadržaj

Odrasli

Razumijevanje vaše boli i načini kako da se nosite s njom

Izaberite
Glavobolja
Odmah svladajte glavobolju
Dakle, radili ste u ponoć, zakasnili ste na važan sastanak i još niste dovršili izvještaj. Nije ni čudo što vas boli glava.
Glavobolja
Tenzijska glavobolja: uzroci, simptomi, liječenje i prevencija
Većina glavobolja spada u kategoriju tenzijske glavobolje. Statistike pokazuju da 8 od 10 ljudi ima glavobolju uzrokovanu napetošću.
Korisne informacije
Upravljanje stresom
Stres je bitna komponenta našeg života. Stres je postao složeni psihosocijalni fenomen koji se očituje kada se suočimo sa situacijama, zadacima ili problemima s kojima se ne možemo nositi na odgovarajući način.
Korisne informacije
Bol: što je, njeni uzroci, vrste i metode liječenja
Bez obzira na dob, svi smo barem jednom u životu iskusili bol. U ovom članku saznajte što je bol, koliko vrsta boli postoji, koji su najčešći uzroci, kako je možete ublažiti i kada se trebate zabrinuti.
Glavobolja
Pet mitova o glavoboljama koje trebate znati
Zabrinjavajuće, zbunjujuće, dosadne glavobolje - svi smo se barem jednom suočili s njima. I baš se uvijek javljaju u pogrešno vrijeme...
Glavobolja
Istina o glavobolji i dehidraciji
Mnogo je čimbenika koji mogu izazvati glavobolju. U ovom ćemo se članku usredotočiti na dehidraciju. Glavobolja može utjecati na nas na više načina i svrstana je u nekoliko kategorija. Smatra se da je dehidracija faktor koji doprinosi glavoboljama poput tenzijske glavobolje i migrene.
Korisne informacije
Kako djeluje bol: 3 stvari koje morate znati
Bol je neugodan osjećaj koji djeluje kao upozorenje da nešto nije u redu s našim tijelom . Formalno utvrđena definicija boli od strane Međunarodnog udruženja za proučavanje boli glasi: "Bol je neugodno osjetilno i emocionalno iskustvo povezano s trenutnim ili potencijalnim oštećenjem tkiva ili opisano u smislu ozljeda."